Chocomousse van Kinderbueno

Voor iedereen die ik ergens heb laten geloven dat ik enkel gezonde desserts maak: guess again.
De mensen die mij ietwat beter kennen weten dat ik het liefst van alles zwem in chocoladesaus en drijf op een ultiem bedje van zwetende pizza. We zwijgen wijselijk over de dag na die poolparty.

Maar bon. Feestdagen. ’t Zijn er speciale dit jaar. Want waar iedereen “veilig in zijn bubbel moet blijven” ken ik eigenlijk geen enkel individu die zijn familie van buiten die bubbel niet zal zien. Binnen. Waar het eten in overvloed in buffetvorm over de tafel zal schuiven, de potten naarstig met alle handen zullen worden aangeraakt, bacteriën en bacillen doorheen de lucht zullen dartelen én je zeker niet met maar twee personen aanwezig zal zijn.

Wij doen nu wel niet mee. Wij zijn effectief braaf (wie had dat gedacht?) We zullen er nooit een medaille voor krijgen (enkel wat scheve gezichten en ongeloof) maar dat liet ons wel denken over hoe we die kerstdagen op eetvlak in zullen gaan vullen. Ik dacht uiteraard eerst aan de honderd mogelijkheden van een dessert. Janice was wat minder subtiel dacht meteen aan tien ton kroketten en vijf kilo videe op onze salontafel. Can’t blame her. Toegegeven werd dat ook effectief het menu op kerstdag.

Na lang wikken en wegen werd het op kerstavond een Thais buffet met als afsluiter een kinderbuenochocomousse. Ik weet het, ik had in principe voor mango sticky Rice moeten gaan als dessert om in het Thaise thema te blijven. Maar ik heb me onlangs neergelegd met het feit dat niets perfect is en Pinterest een grote leugen is, dus de sticky Rice zal voor een andere keer zijn.

Kinderbueno is stiekem onze kleine liefde. En ik dacht met weemoed terug aan het kinderbueno-ijs dat ik in de zomer had gemaakt dus de beslissing was er best snel.

Ik had dus zo’n tof recept gevonden en besloot dat eens uit te testen. Ik kon Janice al van ver horen giechelen achter het hoekje en melden ‘dat ik beter zelf wat kon proberen want dat ik me toch weer niet aan het recept ging houden.’

Een kwartier later moest ik het helaas beamen. Smaken verschillen. Ik heb het recept wat gepimpt naar believen mààr we hebben unaniem besloten dat we onze versie liever zien. Hij is niet luchtig, maar wel vast. Dat maakt hem misschien meer een blok beton. Maar wij houden wel van beton. No judging, jongens.

 

Nodig voor 3 personen:

 • 5 reepjes Kinder bueno
 • 125gr mascarpone
 • 200ml slagroom
 • 5 EL poedersuiker
 • 7 EL gesmolten fondant of melkchocolade

 

Zo:

 • Mix de Kinder bueno samen met 50ml van de slagroom tot een papje.
 • Klop de overige slagroom luchtig samen met de poedersuiker.
 • Klop de mascarpone luchtig.
 • Spatel de gesmolten chocolade onder de mascarpone.
 • Spatel het mascarponemengel samen met het slagroommengsel onder het Kinder buenopapje.
 • Zet in de koelkast. Na ongeveer vijf uur is hij sowieso klaar om geserveerd te worden. Proeven mag eerder. Just saying.